Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Een goedkope crematie voor € 1500,-

Een afscheid hoeft niet duur te zijn 

Steeds vaker kiest men voor een uitvaart die niet te duur mag zijn. Een afscheid zonder poespas. Morendo, uitvaartzorg in Westerwolde, voorziet in deze behoefte. Je kunt door ons al een complete crematie laten verzorgen voor maar € 1500,-. Tijdens de coronacrisis met al haar beperkingen kiest men meer voor deze eenvoudige uitvaart.

Na een telefonische melding van een overlijden regelt de uitvaartverzorger de laatste verzorging van de overledene op het thuisadres en dat de noodzakelijke formulieren worden ingevuld. Daarna kan het laatste afscheid in familiekring plaatsvinden en draagt de familie zelf, als dat mogelijk is, de kist naar de rouwauto. Vervolgens rijdt de staatsie-auto rustig weg richting het crematorium.

Technische crematie

staatsierouwauto wordt ingezet bij een eenvoudig afscheid voor een technische crematie

We brengen de overledene met de staatsierouwauto naar een crematorium voor een technische crematie. Dit betekent dat het crematorium uitsluitend de crematie zal uitvoeren. Doordat de aula, familie- en koffiekamer niet worden gebruikt, bespaar je honderden euro’s.

Een samenzijn op een gedenkwaardige plek

Na de overbrenging van de overledene kunnen nabestaanden besluiten ergens samen te komen. Dit kan op een gedenkwaardige plek thuis, misschien in de buurt of in de open lucht. Daar kunnen herinneringen worden gedeeld en kan iets gegeten of gedronken worden. De sfeer rond dit afscheid is een stuk losser dan in de aula en koffiekamer. Bovendien is er geen tijdsdruk in een crematorium, die erg hinderlijk kan zijn.

Voordelen van een eenvoudig afscheid

Intensieve gesprekken met onze uitvaartverzorger zijn voor een eenvoudig afscheid niet noodzakelijk. Ook is er geen keuzestress, omdat alles al geregeld is. De laatste verzorging bij u thuis en uitvaartkist zijn inbegrepen. Wij doen de aangifte voor u. Kosten voor een opbaring of langdurig koelen zijn er niet. U krijgt een handige leidraad om belangrijke zaken na een overlijden te regelen. Later nemen we contact met u op om de asbus in Sellingen op te halen. De gang naar een crematorium is dus niet nodig.

Met dit afscheid wordt geld bespaard dat gebruikt kan worden voor belangrijkere wensen. Een eenvoudige crematie hoeft absoluut niet duur te zijn en is toch heel respectvol, ook tijdens de coronacrisis. 

Terug naar Home >