Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Kunst en Kist

Een artistieke uitvaartkist

Een uitvaartkist kun je met kunst een bijzondere uitstraling geven. Er wordt weleens gezegd: Kunst leeft!

Sommigen laten de kist beplakken, met behulp van digitale fotobestanden, waarop hun levensloop staat afgebeeld. Dit kunnen afbeeldingen zijn waaruit veel liefde en passie spreekt voor de partner, de kinderen, een speciaal land, bepaalde hobby’s, de natuur, een overtuiging enz. Deze kunnen in of rondom de kist worden beplakt. Anderen hebben vooraf vastgelegd dat hun uitvaartkist in één kleur geschilderd moet worden, bijvoorbeeld in wit, rood of zwart. Het gebeurt ook dat de kist omkleed is met een speciale stof of dat op het deksel honderden rozenknoppen zijn verwerkt.

Zo nu en dan laten grootouders de kist door kleinkinderen beschilderen of inkleuren. Ook gedichten, tekeningen of mooie woorden kunnen aan de binnenzijde van de kist, op of onder het deksel worden aangebracht. Soms wordt een kunstenaar gevraagd om de kist geheel of gedeeltelijk te beschilderen. Dit kan al van een simpel bloempje of vlindertje tot een ‘all over’ beschilderde kist met diverse elementen en kleuren. Voor deze kunst is de Morendo eco-kist zeer geschikt, aangezien deze ongelakt is.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van fraaie kistbeschilderingen door kunstenaar Geert Schreuder uit Onstwedde. Eén uitvaartkist is beschilderd met takken van de kamperfoelie, aangevuld met roodgele bloemen. De andere kisten zijn abstract beschilderd in diverse kleuren, met zo nu en dan realistische, strak geschilderde afbeeldingen, zoals een fles, foto of halmen met gele bloemen.

uitvaartkist Morendo           Uitvaartkist beschilderen Morendo           2015-06-26 004

Morendo: uitvaartkist beschilderen                                 Morendo: uitvaartkist beschilderen                                 Morendo: uitvaartkist beschilderen