Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Een eenvoudig afscheid

Een eenvoudig afscheid

“Ik wil een eenvoudig afscheid.” Je hoort het steeds vaker. “Niet teveel poespas.” De trend is een afscheid die niet te duur moet zijn en eenvoudig, zonder opvallende rituelen. De web-site eenvoudigafscheid.nl voorziet in deze behoefte. Je kunt een uitvaartpakket kiezen voor slechts € 1195,00Op de web-site kun je lezen dat je voor dit beetje geld een complete uitvaart of crematie hebt. Het meeste wordt telefonisch geregeld. De rest volgt vanzelf.

Geen afscheid in het crematorium

Steeds vaker wordt een overledene met de rouwauto naar het crematorium overgebracht, zonder dat de familie meegaat. Er wordt dan een (technische) crematie uitgevoerd, zonder plechtigheid. Deze kan op een andere locatie worden gehouden waar ook de kist kan staan. Daar worden herinneringen gedeeld, kan koffie gedronken en de familie gecondoleerd worden. De sfeer rond dit afscheid is over het algemeen een stuk informeler dan in een aula. Bij dit laatste afscheid draagt of schoudert de familie de kist naar de rouwauto, zet deze vervolgens in de auto en sluit de deur. Dan rijdt de auto heel rustig weg richting het crematorium. Daarna kunnen de familie en genodigden, zonder tijdsdruk, nog iets drinken en wat napraten. Een mooi en respectvol afscheid.

Wel afscheid in het crematorium

Er is ook ruimte geboden aan mensen die de voorkeur hebben voor een plechtigheid in het crematorium. Na de plechtigheid in de aula, terwijl de genodigden langs de baar richting de koffiekamer gaan, kan de familie nog even nablijven om bij de kist te staan. Daarna gaat de familie (een deel mag mee naar de ovenruimte) naar de koffiekamer en brengt het aulapersoneel de kist naar de ovenruimte. De overledene wordt direct of kort daarna gecremeerd. Ondertussen wordt er koffie gedronken en gecondoleerd. Zo zijn velen het gewend. Gedurende die dag zijn er meerdere crematies of plechtigheden. Helaas komt het voor dat genodigden moet worden verzocht de koffiezaal te verlaten vanwege een volgende crematie die gepland staat.

Prima geregeld

Bij eenvoudigafscheid.nl wordt het laatste afscheid waardig en goed geregeld. Uitvaartpakket EENVOUD is afgestemd op een crematie zonder plechtigheid in het crematorium. De familie gaat dan niet mee. Zo bespaar je veel geld, wat weer aan andere wensen kan worden besteed.

Het crematiepakket is kant en klaar. Het voorwerk is al gedaan en langdurige gesprekken met de uitvaartverzorger zijn niet meer nodig. Er is geen keuzestress, omdat je exact weet waar je aan toe bent. En mocht je toch liever naar een crematorium willen gaan of iets extra’s willen, dan kun je kiezen voor uitvaartpakket EENVOUD PLUS of  OP MAAT. Alles wordt prima geregeld waardoor je er een goed gevoel aan zult overhouden.

Wat betekent de naam Morendo

Muziekterm Morendo

Wat betekent de naam Morendo?Wat betekent de naam Morendo? Bijwoordelijk betekent het ‘wegstervend’ (van geluid). De muziekterm Morendo staat aangegeven aan het einde van een muziekstuk. Wanneer een dirigent dit teken geeft, laten de musici het geluid geleidelijk afnemen tot op de grens van onhoorbaarheid. Met andere woorden, het geluid neemt af wanneer de muziektonen steeds zachter gaan klinken.

De symboliek

Het leven wordt vaak symbolisch vergeleken met een muziekstuk. De afsluiting van het leven verdient, zoals het slotstuk van de muziek, dezelfde waardigheid en rust. Vanwege deze mooie symboliek hebben we voor onze uitvaartonderneming de naam Morendo gekozen.

Terug naar Home >

Kunst en Kist

Een artistieke uitvaartkist

Een uitvaartkist kun je met kunst een bijzondere uitstraling geven. Er wordt weleens gezegd: Kunst leeft!

Sommigen laten de kist beplakken, met behulp van digitale fotobestanden, waarop hun levensloop staat afgebeeld. Dit kunnen afbeeldingen zijn waaruit veel liefde en passie spreekt voor de partner, de kinderen, een speciaal land, bepaalde hobby’s, de natuur, een overtuiging enz. Deze kunnen in of rondom de kist worden beplakt. Anderen hebben vooraf vastgelegd dat hun uitvaartkist in één kleur geschilderd moet worden, bijvoorbeeld in wit, rood of zwart. Het gebeurt ook dat de kist omkleed is met een speciale stof of dat op het deksel honderden rozenknoppen zijn verwerkt.

Zo nu en dan laten grootouders de kist door kleinkinderen beschilderen of inkleuren. Ook gedichten, tekeningen of mooie woorden kunnen aan de binnenzijde van de kist, op of onder het deksel worden aangebracht. Soms wordt een kunstenaar gevraagd om de kist geheel of gedeeltelijk te beschilderen. Dit kan al van een simpel bloempje of vlindertje tot een ‘all over’ beschilderde kist met diverse elementen en kleuren. Voor deze kunst is de Morendo eco-kist zeer geschikt, aangezien deze ongelakt is.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van fraaie kistbeschilderingen door kunstenaar Geert Schreuder uit Onstwedde. Eén uitvaartkist is beschilderd met takken van de kamperfoelie, aangevuld met roodgele bloemen. De andere kisten zijn abstract beschilderd in diverse kleuren, met zo nu en dan realistische, strak geschilderde afbeeldingen, zoals een fles, foto of halmen met gele bloemen.

uitvaartkist Morendo           Uitvaartkist beschilderen Morendo           2015-06-26 004

Morendo: uitvaartkist beschilderen                                 Morendo: uitvaartkist beschilderen                                 Morendo: uitvaartkist beschilderen