Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

KOSTEN

Wat kost mijn uitvaart?

Kosten: Laat u adviseren, dat kost u niets.Het antwoord hangt af van de keuzes die je maakt. Natuurlijk heb je je eigen wensen en voorkeuren. En er zit een groot prijsverschil tussen begraven en cremeren.

Bijvoorbeeld: een graf in Westerwolde kost al gauw 2000 euro. Een zeer voordelige begraafplaats is in Veele, vlak boven Vlagtwedde. Daar betaal je 800 euro, inclusief delven. Er komen bij begraven extra kosten overheen. Bijvoorbeeld voor een degelijke kist, dragers en het huren van een locatie voor een plechtigheid.

De crematiekosten liggen beduidend lager, zo rond de 1400 euro, inclusief de huur van aula en koffiekamer. Voor de crematie kan een voordelige, lichtere kist worden gebruikt.  Maar een technische crematie, zonder aanwezigheid van familie, is bijna de helft goedkoper.

Bij Morendo betaal je voor een complete crematie of begrafenis gemiddeld respectievelijk 3500 en 5500 euro.

Je kunt zelfs voor 1500 euro een complete crematie door ons laten regelen. Een compleet uitvaartpakket zonder opbaring in een rouwcentrum en plechtigheid in het crematorium. Na de verzorging thuis brengen we de overledene met staatsievervoer over naar een crematorium van onze keuze. Voor een meerprijs kan dit pakket met een thuisopbaring worden uitgebreid.

Kostenbesparing

De besparing op je uitvaart begint al bij een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen door en maken vervolgens een kostenbegroting.

We zijn transparant over onze tarieven. Ook maken we geen winst op diensten en producten van derden, zoals dragers, een uitvaartkist, een grafsteen, bloemen, koffie en dergelijke. Doordat we als team samenwerken en vrijwel alles in eigen beheer hebben, kunnen we de kosten voor een uitvaart laag houden.

Hebt u een uitvaartverzekering, bespaar dan kosten door zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Je mag namelijk zelf beslissen wie de uitvaart regelt, ongeacht bij wie en hoe hoog je verzekerd bent. Nabestaanden merken dat de uitvaartkosten bij Morendo een stuk lager zijn dan wanneer je de uitvaart automatisch door de verzekeringsmaatschappij laat regelen.

Een respectvolle uitvaart voor elk budget