Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

KOSTEN

Wat kost mijn uitvaart?

Kosten: Laat u adviseren, dat kost u niets.Het antwoord hangt af van de keuzes die je maakt. Natuurlijk heb je je eigen wensen en voorkeuren. En er zit een groot verschil in prijs tussen begraven of cremeren. Bijvoorbeeld: een graf in Westerwolde kost een kleine 2000 euro, inclusief het delven. De voordeligste begraafplaats ligt in Veele, tegen Vlagtwedde aan. Daar betaal je 800 euro, inclusief delven. Dan komen er vaak extra kosten overheen voor een degelijke kist, dragers en het huren van een locatie voor de plechtigheid.

De crematiekosten liggen beduidend lager, zo rond de 1400 euro, inclusief de huur van aula en koffiekamer. Voor de crematie kan een voordelige, lichtere kist worden gebruikt.  Maar een technische crematie, zonder aanwezigheid van familie, is bijna de helft goedkoper.

Bij Morendo betaal je voor een complete crematie of begrafenis gemiddeld respectievelijk 3500 en 5500 euro.

Je kunt zelfs al voor 1250 euro all-in een crematie door ons laten regelen. Voor dit geld is o.a. geen opbaring en ook geen familie aanwezig in het crematorium. Na de verzorging thuis wordt de overledene overgebracht met staatsievervoer naar een crematorium van onze keuze.

Kostenbesparing

De besparing op je uitvaart begint al bij een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen door en maken vervolgens een kostenbegroting.

We zijn transparant over onze tarieven. Ook maken we geen winst op diensten en producten van derden, zoals dragers, een uitvaartkist, een grafsteen, bloemen, koffie en dergelijke. Doordat we als team samenwerken en vrijwel alles in eigen beheer hebben, kunnen we de kosten voor een uitvaart laag houden.

Hebt u een uitvaartverzekering, bespaar dan kosten door zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Je mag namelijk zelf beslissen wie de uitvaart regelt, ongeacht bij wie en hoe hoog je verzekerd bent. Veel families en nabestaanden in Westerwolde ervaren dat de uitvaartkosten bij Morendo een stuk lager zijn dan wanneer de uitvaart automatisch door hun verzekering wordt geregeld.

Vraag een gesprek aan, zonder kosten

Wilt u goed geïnformeerd worden over uw uitvaartkosten, dan raden we u een adviesgesprek aan met een van onze uitvaartverzorgers. Met deze persoonlijke benadering kunnen we voor elk budget een respectvol afscheid organiseren.

Een respectvolle uitvaart voor elk budget