SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

KOSTEN

Wat kost een uitvaart?

Kosten: Laat u adviseren, dat kost u niets.

Het antwoord hangt af van de keuzes die je maakt. Natuurlijk heb je je eigen wensen en voorkeuren. En er zit een groot prijsverschil tussen begraven en cremeren.

Een gemeentelijk graf kost al gauw 2000 euro. Een natuurgraf het dubbele. Bij begraven komen er extra kosten overheen voor het delven van het graf, een degelijke kist, dragers, tenzij familie of vrienden dragen en het huren van een locatie voor een plechtigheid met consumpties.

De crematiekosten liggen beduidend lager, rond de € 1500,-, inclusief de huur van aula en koffiekamer. Voor de crematie kan een voordelige kist worden gebruikt. Maar een technische crematie, dus zonder ceremonie en aanwezigheid van familie, is voordeliger.

Bij Morendo betaal je gemiddeld voor een complete uitvaartregeling zoals een crematie rond de 4000 of een begrafenis 6500, met een thuisopbaring, kaarten, plechtigheid, crematie of een gemeentelijk graf, incl. delvingskosten. De prijzen kunnen hoog oplopen wanneer er grote aantallen gasten worden uitgenodigd.

Maar zelfs voor 1475 kun je door ons een complete eenvoudige crematie laten regelen. Dit is uitvaartpakket CREMATIE EENVOUD, zonder opbaring in een rouwcentrum en zonder plechtigheid in een crematorium. Na de verzorging thuis brengen we de overledene over naar een crematorium van onze keuze. Er zijn een eco-kist en aangifte van overlijden bij inbegrepen. Voor een meerprijs van 400 kan dit pakket met een thuisopbaring worden uitgebreid. De overlijdensakte kost 15,70. De asbus kan kosteloos in Zuidbroek worden afgehaald.(Zie voor meer uitleg onze website: eenvoudigafscheid.nl. Je kunt via die website vrijblijvend en kosteloos een offerte aanvragen).

Kosten besparen op een uitvaart

De besparing op je uitvaart kan al beginnen bij een voorgesprek. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen door en maken vervolgens een kostenbegroting.

We zijn transparant over onze tarieven. Wij hanteren geen verborgen kosten en vertellen u precies waar u aan toe bent. Doordat we als team samenwerken en vrijwel alles in eigen beheer hebben, kunnen we de kosten voor een uitvaart laag houden.

Hebt u een uitvaartverzekering, bespaar dan kosten door zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Je mag namelijk zelf beslissen wie de uitvaart regelt, ongeacht bij wie en hoe hoog je verzekerd bent. Nabestaanden merken dat de uitvaartkosten bij Morendo een stuk lager zijn dan wanneer je de uitvaart automatisch door de verzekeringsmaatschappij laat regelen.

Een respectvolle uitvaart voor elk budget