Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

UITVAART

Een uitvaart regelen betekent: meedenken, meevoelen en meeleven

Uw uitvaart wordt een dierbare herinnering

Als nabestaande maak je tijdens een uitvaart één van de moeilijkste perioden van je leven door. Afscheid moeten nemen van een dierbare doet veel pijn. Je kunt er dan vaak geen zorgen meer bij hebben. Er moet ineens veel geregeld worden. Het is heel geruststellend wanneer iemand je daarbij helpt, die kan meedenken, meevoelen en meeleven.

Morendo staat garant voor een deskundige begeleiding van de uitvaart. Tijdens het regelgesprek luistert onze uitvaartverzorger goed naar u. Elke uitvaartwens wordt serieus genomen. Het maakt ons beslist niet uit of u voor een eenvoudige of uitgebreidere uitvaart kiest. We zijn in staat om aan iedere persoonlijke uitvaartwens vorm te kunnen geven.

Wanneer de familie dit wenst, wijken we af van plaatselijke gewoonten of rituelen. Over het algemeen kiezen nabestaanden voor een persoonlijke uitvaart. Wanneer de familie tijdens een plechtigheid zelf de regie heeft, ontstaat er een heel bijzondere, unieke sfeer.

Voldoende tijd en persoonlijke aandacht

Na een overlijden staan families ineens voor veel keuzes. Vooral wanneer er van tevoren niet veel duidelijkheid was over de wensen van de overledene. Had hij of zij een voorkeur voor een opbaring thuis of in een aula, een eenvoudige of luxere uitvaartkist, begraven of cremeren? Wie krijgen een rouwkaart? Welke tekst of foto komen er op de kaart te staan? Is er een uitvaartverzekering? Allerlei vragen die stress kunnen opleveren. Gelukkig hoef je sommige keuzes niet allemaal tegelijk te maken. We besteden ruimschoots tijd en aandacht aan onderwerpen die op dat moment relevant zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat alles tot op de dag van uitvaart goed geregeld is.

Nabestaanden beleven de uitvaartperiode heel intens. Om de ergste spanning weg te nemen, probeert onze uitvaartverzorger op een informelere manier met de familie om te gaan. Familieleden zijn erg te spreken over onze laagdrempelige dienstverlening en zorg. Niettemin realiseren we ons dat de dag van de uitvaart een enorme impact op de familie zal hebben. Daarom doen we er alles aan om deze belangrijke dag tot een dierbare herinnering te maken. Ook na de uitvaart hebben we regelmatig contact met de familie en geven we nazorg als dit nodig is.

Uw uitvaart wordt een dierbare herinnering