Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Uitvaartkist

Uitvaartkist van Morendo

Uitvaartkist: strak, modern en eco

De uitvaartkist van Morendo is een nette, degelijke eco-kist, gemaakt van gelaagd populierenhout. De binnenzijde is bekleed met een ongebleekt katoenen stof. De kist is ongelakt en kan beschreven, gestift of beschilderd worden. Door zijn moderne uitstraling en mooie kwaliteit, wordt deze kist het meest gekozen. Zie foto.

Tijdens de uitvaartregeling laten we een showmap van AkidiA zien, onze leverancier van duurzame uitvaartkisten. Zij vervaardigt de kisten op een milieuverantwoorde manier en ze zijn bovendien van massief en gelaagd hout. U kunt eventueel de binnenbekleding naar eigen smaak en kleur aanpassen. In Sellingen staan diverse modellen uitvaartkisten op voorraad.

Wij bieden uitsluitend duurzame uitvaartkisten aan. Je kunt over duurzaamheid in onze uitvaartzorg onder het thema: Duurzame uitvaart meer lezen. Om het milieu niet nog meer te belasten, bieden we geen kisten van spaanplaat met een fineerfolie aan. Deze zijn trouwens niet eens toegestaan op natuurbegraafplaatsen.

Kunst en Kist

Onder Kunst en Kist laten we zien wat je kunt doen om een kist een persoonlijke uitstraling te geven. We laten voorbeelden zien van kistbeschilderingen van Geert Schreuder, een kunstenaar uit Onstwedde. Hij kan in opdracht van u een kist beschilderen. Aan de andere kant kan het misschien uw wens zijn om de kist te laten beschilderen of versieren door familieleden.

Zelf je kist maken of bestellen

U mag zelf uw uitvaartkist maken. Voor ons is dat geen probleem, als deze maar stevig genoeg is. Sommigen hebben een kist als meubelstuk ontworpen en een plekje thuis gegeven. Via internet kun je een kist in de vorm van een boekenkast bestellen. Anderen maken er een heel kunstwerk van, dat vanbinnen en vanbuiten beplakt is met foto’s of ander materiaal, om er een persoonlijke tint aan te kunnen geven. U kunt bij ons ook een uitvaartkist bestellen. U krijgt de kist voor de inkoopsprijs, wanneer u te kennen geeft uw uitvaart door Morendo te laten verzorgen.