SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Uitvaartkist

Standaard uitvaartkist van Morendo

Uitvaartkist: strak, modern en eco

De uitvaartkist van Morendo is een nette, degelijke ecokist, gemaakt van gelaagd populierenhout. De binnenzijde is bekleed met een ongebleekt katoenen stof. De kist is ongelakt en kan beschreven, gestift of beschilderd worden. Door zijn moderne uitstraling, goede kwaliteit en lage prijs, is deze kist erg populair. Zie foto.

Tijdens de uitvaartregeling hebben we een showmap bij ons waarin kisten van AkidiA, onze leverancier worden getoond. Zij levert duurzame kisten, die vervaardigd zijn op een milieuverantwoordelijke manier. Om die reden bieden we geen kisten aan van spaanplaat met een plastic folielaag. Of het nu een crematie of begrafenis betreft, u krijgt altijd een degelijke uitvaartkist van massief of gelaagd hout.

Kunst en Kist

Je kunt een kist een persoonlijke uitstraling te geven door kunst. We hebben diverse voorbeelden van kistbeschilderingen door Geert Schreuder, een bekend kunstenaar uit Onstwedde. Hij is bereid, in opdracht van u, een kist te beschilderen. Enkele voorbeelden hiervan zie je op onderstaande foto’s.

Zelf maken of bestellen

Als het uw voorkeur heeft, dan mag u zelf een uitvaartkist (laten) maken. Voor ons geen probleem, mits deze stevig genoeg is. Er zijn er die een kist als meubel ontwerpen om als boekenkast een plekje in huis te geven. We horen af en toe dat mensen een kist op zolder hebben staan, zelf gemaakt van speciaal hout of omdat ze dat nu eenmaal willen.

Als u bijvoorbeeld heel creatief bent en iets met een uitvaartkist wilt doen, dan kunt u bij ons altijd een ongelakte kist bestellen, in welke vorm maar ook. Die bieden wij u voor een nette prijs aan.

uitvaartkist beschilderd door Geert Schreuder
detail van een vlinder op uitvaartkist, geschilderd door Geert Schreuder
beschildering uitvaartkist door Geert Schreuder
kunst op uitvaartkist door Geert Schreuder