Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Thanatopraxie

Wat is thanatopraxie?behandeling thanatopraxie

De laatste tijd zijn er nieuwe mogelijkheden om overledenen netjes en zonodig langer te kunnen opbaren. Sinds een paar jaar is in Nederland thanatopraxie toegestaan, ook wel lichte balseming genoemd.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij deze methode worden er kleine incisies in het lichaam gemaakt. Terwijl we bloed via de hoofdaderen afnemen, brengen we vervolgens een balsemvloeistof in het lichaam. Tijdens de opbaring verliest deze vloeistof langzaam zijn werking, maar het is net voldoende om het lichaam uiterlijk 10-12 dagen in redelijke conditie te houden. De lichte balseming wordt gecombineerd met de laatste verzorging.

Wat betekent de balseming voor de overledene en nabestaanden?

Door de thanatopraxiebehandeling zullen de bekende blauwe verkleuringen minder opvallen of zelfs geheel verdwijnen. Vocht en geur zijn geen belemmering meer voor een opbaring. In sommige gevallen krijgen zelfs een ingevallen gelaat en de mond weer vorm. Zelfs de handen en nagels krijgen weer kleur. Bovendien blijft de huid soepel. Kortom, de overledene ziet er vaak beter uit, waardoor een opbaring door nabestaanden anders wordt beleefd.

Andere voordelen van thanatopraxie

Thanatopraxie heeft verder als voordeel dat er in de meeste gevallen opgebaard kan worden zonder koeling. Verder zal een hoge kamer- of buitentemperatuur minder invloed hebben op de lichamelijke conditie van de overledene. Wij voeren de behandeling bij u thuis uit wanneer er een thuisopbaring gewenst is.

Alle vloeistoffen zijn volledig biologisch afbreekbaar en vormen geen belasting voor het milieu. Licht gebalsemde lichamen van overledenen mogen begraven worden op een natuurbegraafplaats. Overweeg je deze behandeling, vraag ons gerust om meer uitleg of kijk op http://www.specialdeathcare.nl/thanatopraxie