Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Cremeren

cremeren of begraven?Cremeren – de mogelijkheden

In Nederland kiest tegenwoordig de meerderheid van de mensen voor een crematie. Je mag zelf een crematorium uit de omgeving kiezen en bepalen van welke faciliteiten je gebruik wilt maken. In onze regio zijn 4 crematoria, zoals Cereshof in Stadskanaal, De Boskamp in Assen, De Meerdijk in Emmen en Uitvaartcentrum Oost Groningen in Winschoten. Steeds vaker worden de plechtigheid en het gezamenlijk koffiedrinken op een andere locatie gehouden. Meer mogelijkheden over cremeren worden benoemd door onze uitvaartverzorger, vooraf in een adviesgesprek of tijdens het regelgesprek voor de uitvaart.

Bestemming voor de as

Urn Morendo

Natuurlijk kan de as ook thuis bewaard worden in een sierurn op een speciaal plekje. Sommigen dragen zelfs een deel van de as in een sieraad. Anderen kopen een urnengraf of kiezen voor een columbarium of urnenmuur ergens in de omgeving. Kortom, genoeg mogelijkheden om eens rustig over na te denken.

De urn links op de foto is gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een sluiting van eikenhout. Deze nette urn, om de as in te bewaren, bieden we nabestaanden aan wanneer er een technische crematie plaatsvindt en wijzelf de asbus overdragen aan de familie.