SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Cremeren

cremeren of begraven?Cremeren in Westerwolde

Ongeveer een meerderheid van de bevolking in Nederland kiest voor cremeren. U kunt een crematorium kiezen en beslissen om gebruik te willen maken van de aula en koffiekamer. In regio Westerwolde zijn 4 crematoria. Crematorium Cereshof in Stadskanaal, De Boskamp in Assen, De Meerdijk in Emmen en Uitvaartcentrum Oost Groningen in Winschoten. We merken dat steeds meer mensen voor een samenzijn naar een andere locatie uitwijken. Vooral bij de keuze van een technische crematie.

Wat is een technische crematie?

Wat is een technische crematie? Crematoria noemen het ook wel een directe crematie, stille crematie of crematie zonder familie. Bij een technische crematie zal doorgaans geen familie aanwezig zijn in het crematorium. Een plechtigheid met koffiedrinken kan ergens anders zijn. Wel zorgen wij ervoor dat de familie achter de rouwauto aan kan rijden. Vervolgens krijgt de familie de gelegenheid om zelf de kist vanuit de rouwauto tot aan de ingang van het crematorium te dragen.

Nabestaanden die geen georganiseerde plechtigheid met koffiedrinken willen, kiezen voor een technische crematie. Zij besparen op de kosten van de aula en koffiekamer. Dit zal neerkomen op een kleine helft van de totale crematiekosten. Bovendien kan onze uitvaartverzorger u meer vertellen over deze eenvoudige crematie, bijvoorbeeld tijdens een advies- of regelgesprek.

Bestemming voor de as

Bio-Urn met eiken deksel

Op een later moment kun je de as bewaren in een sierurn, op een speciaal plekje thuis. Sommigen dragen een deel van de as in een sieraad. Anderen kopen een urnengraf of zetten de urn in een muur op een begraafplaats. Weer anderen verstrooien de as op verschillende plaatsen. Nog een idee is een Bios-urn te nemen. Deze bevat een zaailing die kan uitgroeien tot een boom of heester. Zo zijn er talrijke mogelijkheden om rustig over na te denken.

Rechts op de foto zie je een urn die gemaakt is van gerecycled materiaal. Bovenop de urn zit een sluiting van eikenhout. Wij bieden nabestaanden deze nette, verzegelde urn aan, indien zij voor een technische crematie willen kiezen.