SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Rouwkaarten

Persoonlijke rouwkaarten

Morendo onderscheidt zich door kleurrijke en persoonlijke rouwkaarten. Een of meerdere foto’s van de overledene en een persoonlijk geschreven tekst passen daar goed bij. Een compilatie van foto’s kunnen een impressie geven van iemands levensloop. Die haalt prachtige herinneringen naar boven.

Ook een traditionele kaart met een kort gedicht, spreuk of troostrijke Bijbeltekst is mooi. Een tekst in eigen bewoordingen zal meer aanspreken dan een overlijdensbericht dat een op een overgenomen is uit een overlijdensadvertentie. Vind je het moeilijk om iets anders te bedenken? We hebben diverse kaarten die een inspiratiebron kunnen zijn. Tijdens de uitvaartregeling bieden we onze hulp aan bij het samenstellen van de tekst en de opmaak.

De kwaliteit van onze kaarten is hoog, ze zijn van stevig biotop papier in een zacht crème kleur. We hebben ze in drie verschillende maten en ook nog voor een redelijke prijs. Als je liever zelf een rouwkaart ontwerpt of laat printen of drukken, dan kan dat ook.

Artistiek

Naast gevarieerde sfeervolle Stockfoto’s is onze collectie rouwkaarten verfraaid met schilderkunst van kunstenaar Geert Schreuder uit Onstwedde (zie Kunst en kist). Kenmerkend zijn de imposante wolkenluchten, velden en bosranden van onze streek Westerwolde. Aan iedere afbeelding kun je een symboliek verbinden. Wanneer je voor een kaart een afbeelding van Schreuder kiest, dan kan ook het originele schilderij uit zijn atelier worden gekocht. Een nabestaande die dat eerder heeft gedaan, was heel gelukkig met het schilderij. Een mooie herinnering!

Nabestaanden vinden de artistieke afbeeldingen mooi voor een rouwkaart. Soms wordt een bekend schilderij van de familie ervoor gebruikt. Of de overledene had tijdens haar leven zelf iets geschilderd. Wel erg bijzonder wanneer een persoonlijk schilderij van de overledene de rouwkaart siert. Zulke kaarten zijn werkelijk uniek te noemen.

Hieronder een greep uit de afbeeldingen van onze collectie rouwkaarten.

 Rouwkaart Morendo: scheepsketting
rouwkaarten Morendo: bloeiende aardappelvelden
rouwkaarten Morendo: paarse mist in Westerwolde
Rouwkaarten Morendo: Narcissen op vaas
Rouwkaarten Morendo: margriet met dauwdruppels
Rouwkaarten Morendo: knuffelbeer blijft achter in boom
Rouwkaarten Morendo: Alleen verder
rouwkaarten Morendo: Reiderland, Oldambt
Rouwkaarten Morendo: lege stoel