SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Een uitvaart regelen

Meevoelende en deskundige begeleiding

Morendo uitvaartverzorger voor Westerwolde

Als nabestaande maak je tijdens een uitvaart één van de moeilijkste perioden van je leven door. Afscheid moeten nemen van een dierbare doet veel pijn. Je kunt er dan vaak geen zorgen meer bij hebben. Er moet ineens veel geregeld worden. Het is heel geruststellend wanneer iemand je daarbij helpt, die kan meedenken, meevoelen en meeleven.

Morendo staat garant voor een deskundige begeleiding van de uitvaart. Tijdens het regelgesprek luistert onze uitvaartverzorger goed naar u. Elke uitvaartwens wordt serieus genomen. U mag voor een heel eenvoudige of een wat uitgebreidere uitvaart kiezen. We zijn in staat om aan iedere persoonlijke uitvaartwens vorm te kunnen geven.

Wanneer een familie dit wenst, wijken we af van plaatselijke gewoonten of rituelen. Over het algemeen kiezen nabestaanden voor een persoonlijke uitvaart. Wanneer de familie tijdens een plechtigheid zelf de regie heeft, ontstaat er een heel bijzondere, unieke sfeer.

Wij nemen ruimschoots de tijd

Na een overlijden staan families ineens voor veel keuzes. Vooral wanneer er van tevoren niet veel duidelijkheid was over de wensen van de overledene. Had hij of zij een voorkeur voor een opbaring thuis of in een aula, een eenvoudige of luxere uitvaartkist, begraven of cremeren? Wie krijgen een rouwkaart? Welke tekst of foto komen er op de kaart te staan? Is er een uitvaartverzekering? Allerlei vragen die stress kunnen opleveren. Gelukkig hoef je sommige keuzes niet allemaal tegelijk te maken. We besteden ruimschoots tijd en aandacht aan onderwerpen die op dat moment relevant zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat alles tot op de dag van uitvaart goed geregeld is.

Persoonlijke aandacht

We realiseren ons dat nabestaanden de uitvaartperiode heel intens beleven. Om de ergste spanning weg te nemen, kiest de uitvaartverzorger ervoor om op een wat informelere manier met de familie om te gaan. Familieleden zijn erg te spreken over onze laagdrempelige dienstverlening en zorg. We doen er alles aan om deze belangrijke dag tot een dierbare herinnering te maken. Ook na de uitvaart is er regelmatig contact met de familie en geven we nazorg wanneer dit nodig is.

Uw uitvaart wordt een dierbare herinnering