SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

MORENDO

Morendo, wie we zijn.

Morendo bestaat uit een team van medewerkers dat zich gespecialiseerd heeft in uitvaartzorg en de verzorging van overledenen. Doordat we een kleinere onderneming hebben, kunnen we écht de tijd nemen, meer betrokken zijn en persoonlijke aandacht aan nabestaanden geven. Het contact tijdens de uitvaartregeling is doorgaans met dezelfde persoon, waardoor er een vertrouwensband ontstaat tussen de uitvaartverzorger en de familie.

Voordat we begonnen met het werk in de uitvaartbranche, hebben we ons vakkundig laten omscholen bij Docendo. Deze opleiding heeft ons bekwaam gemaakt in het verlenen van professionele uitvaartzorg.

Uitvaartverzorger Morendo
Peter
Overledenenverzorgster Morendo
Carina

Ervaring

In de emotionele periode van verlies is het belangrijk dat een uitvaart in goede handen is. Wanneer je hoofd er eigenlijk niet naar staat, moeten er belangrijke beslissingen worden genomen. Daar helpen we graag bij zonder druk uit te willen oefenen. Als dienstverleners gaan we al ruim 8 jaar respectvol om met de meningen en keuzes van nabestaanden. Bovendien weet elk van ons wat het betekent om een dierbare te moeten verliezen. Daardoor kunnen we ons beter inleven met de situatie en ons werk goed doen.

Uitvaartverzorger

Doorgaans is Peter onze uitvaartverzorger. Hij neemt veel zorg uit handen, maar wil ook niet teveel op de voorgrond treden om dingen te regelen die je liever zelf zou willen doen. Vanaf het eerste gesprek probeert de uitvaartverzorger goed naar u te luisteren. Daarnaast informeert hij naar de wensen die de overledene bij leven had en die van de nabestaanden. Ons gezamenlijke doel is dat de uitvaart goed verzorgd wordt en gedenkwaardig zal zijn.

De laatste verzorging

Minstens zo belangrijk is de laatste verzorging van de overledene. De verzorg(st)ers van Morendo zijn speciaal opgeleid en doen hun werk met liefde. Ook voor de laatste verzorging nemen we de tijd. Meestal vragen we familieleden of ze daarbij graag zouden helpen. Misschien met het aankleden of opmaken van hun geliefde. Daarvoor berekenen we niets extra’s, ook al kost dit ons meer tijd. Assisteren bij de laatste verzorging kan zeker bijdragen aan een betere verliesverwerking.

Wat betekent Morendo

Wat betekent de naam Morendo eigenlijk? Bijwoordelijk betekent het ‘wegstervend’ (van geluid). Morendo is een muziekterm die aan het einde van een muziekstuk wordt aangegeven. Wanneer een dirigent dit teken geeft, laten de musici het geluid geleidelijk afnemen tot op de grens van onhoorbaarheid. Met andere woorden, het geluid neemt af doordat de muziektonen alsmaar zachter gaan klinken.

Symboliek

Het leven wordt vaak symbolisch vergeleken met een muziekstuk. De afsluiting van het leven verdient, zoals het slotstuk van de muziek, dezelfde waardigheid en rust. Vanwege deze mooie symboliek hebben we onze uitvaartonderneming de naam Morendo gegeven.