Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

MORENDO

Professioneel

Morendo bestaat uit een team van medewerkers dat zich gespecialiseerd heeft in uitvaartzorg en de verzorging van overledenen. Doordat we een kleinere onderneming hebben, kunnen we écht de tijd nemen, meer betrokken zijn en persoonlijke aandacht aan nabestaanden geven. Het contact tijdens de uitvaartregeling is doorgaans met dezelfde persoon, waardoor er een vertrouwensband ontstaat tussen de uitvaartverzorger en de familie.

Uitvaartverzorger Morendo

Peter

Overledenenverzorgster Morendo

Carina

Voordat we met het werk als uitvaartverzorging zijn begonnen, hebben we ons professioneel laten opleiden bij Docendo. Door deze opleiding zijn we goed toegerust om deskundig uitvaartzorg te kunnen verlenen.

Ervaring

In de emotionele periode van verlies is het belangrijk dat een uitvaart in goede handen is. Op een moment dat je hoofd er eigenlijk niet naar staat, moeten er belangrijke beslissingen worden genomen. Daar helpen we graag bij zonder enige vorm van druk uit te oefenen. In de ruim 5 jaar dat we dit werk doen, hebben we geleerd respectvol om te gaan met de meningen en keuzes van nabestaanden. Bovendien weet elk van ons wat het betekent om een dierbare te moeten verliezen. Daardoor kunnen we ons meer inleven en met medegevoel ons werk doen. En toch zijn sommige situaties ook voor ons niet altijd gemakkelijk.

Onze uitvaartverzorger

Doorgaans is Peter onze uitvaartverzorger. Maar zo nu en dan assisteren 2 collega’s, Bert of Gretha, ons met het regelen van uitvaarten. De uitvaartverzorger neemt veel zorg uit handen. Die wil ook niet teveel op de voorgrond treden om dingen te regelen die je liever zelf zou willen doen. Vanaf het eerste gesprek probeert hij goed te luisteren. Hij informeert naar de wensen die de overledene bij leven had, alsook naar die van de nabestaanden. Ons gezamenlijke doel is dat de uitvaart goed verzorgd wordt en gedenkwaardig zal zijn.

De laatste verzorging

Minstens zo belangrijk is de laatste verzorging. De verzorg(st)ers van Morendo zijn opgeleid en ervaren en doen hun werk met liefde. Ook voor deze laatste zorg nemen we voldoende tijd. Wij vragen indien mogelijk de familieleden of ze bij de verzorging willen zijn. Misschien om zelfs mee te willen helpen bij het verzorgen en aankleden van hun geliefde. We berekenen hiervoor niets extra’s, ook al kost dit ons meer tijd. De laatste zorg verlenen aan een dierbare draagt bij tot een betere verwerking van het verlies.

Onze regio

Morendo verzorgt uitvaarten in heel Westerwolde w.o. Sellingen, Ter Apel, Vlagtwedde, Bellingwolde en Winschoten, maar ook in de plaatsen Musselkanaal, Valthermond, Stadskanaal, de Pekela’s en Emmen. Bij regelmaat werken we ook buiten de regio.

Maak eens kennis met onze uitvaartverzorger door een vrijblijvend, kosteloos adviesgesprek aan te vragen.