SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Adviesgesprek

echtpaar bij adviesgesprek uitvaart

Waarom een persoonlijk adviesgesprek?

Zoiets onwenselijks als de dood, daar wil je het niet graag over hebben. En dan helemaal niet over je eigen uitvaart. Heel begrijpelijk, want we schuiven een uitvaart het liefst zo ver mogelijk voor ons uit. Waarom zou een adviesgesprek dan toch nuttig zijn?

Sommigen weten exact hoe hun uitvaart eruit moet komen te zien. Maar de meesten hebben nog geen vastomlijnde ideeën. Een voorgesprek maakt je bewuster van de manieren waarop een uitvaart vormgegeven kan worden, wat je precies wel en niet wilt. Er is ook aandacht voor nieuwe ideeën en kleinere details, waardoor een uitvaart nog persoonlijker wordt.

Een groeiend aantal personen wenst ruim van tevoren specifieke uitvaartwensen vast te leggen. Een persoonlijk adviesgesprek met de uitvaartverzorger is een goede manier om dit te doen. Je hoeft dus niet per se ernstig ziek of stervende te zijn om een gesprek aan te vragen.

Ons wensenformulier 

Nadat je tijdens het gesprek een reële voorstelling van je eigen uitvaart hebt gekregen, kunnen we vervolgens een kostenbegroting maken. Door middel van het wensenformulier van Morendo is het mogelijk om je uitvaartwensen vast te leggen. Bij een melding van overlijden zien wij erop toe dat uitvaartwensen gerespecteerd zullen worden.

Stel dat je later nog iets veranderd wilt hebben of nog iets aan het formulier wilt toevoegen? Het kan zijn dat iets anders je voorkeur heeft gekregen. Geen enkel probleem. Dit kan heel eenvoudig gewijzigd worden.

Steeds vaker bemerken we bij mensen een gevoel van opluchting na een voorgesprek. Sterker nog, het geeft ze rust en neemt onzekerheid weg, vooral bij familieleden. Tegelijkertijd is een adviesgesprek een goede gelegenheid om eens nader kennis te maken met onze uitvaartverzorger. Vraag gerust een adviesgesprek aan. Dit gesprek kan thuis, op ons kantoor, maar ook prima per telefoon gevoerd worden.

Rust voor nu, zekerheid voor later