Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Thuisopbaring

 een thuisopbaring, in alle rust afscheid nemenVoordelen van een thuisopbaring

Een thuisopbaring is een goede keuze voor een waardig afscheid. Het heeft veel voordelen. Nabestaanden vinden een opbaring in een vertrouwde huiselijke omgeving vaak prettiger, in plaats van opbaren in een koelkamer van een rouwcentrum. We baren een overledene na de laatste verzorging op in bed, op een baarplank of in de kist, waar en hoe nabestaanden het zouden willen. Gedurende de thuisopbaring kan er een condoleance of afscheidsbezoek thuis worden georganiseerd

Plaats van opbaren

Met deze opbaring bent u op elk moment van de dag bij uw dierbare, zonder telkens de deur uit te hoeven. Ook kunnen we begrijpen dat u als overgebleven partner liever geen opbaring in de slaapkamer zou willen. Andere ruimtes in huis kunnen ook geschikt worden gemaakt. Desnoods met behulp van onze stijlvolle kamerschermen. Het creëren van een gepaste, waardige sfeer is thuis heel goed mogelijk. Ideeën hierover delen we graag met u. 

Onze koelapparatuur is modern, zonder irritante geluidshinder. Wij controleren tijdens een thuisopbaring regelmatig of alles wel in orde is. Soms plaatsen we een airco in huis, wanneer de buitentemperaturen hoog oplopen.

Lichte balseming

Zelfs gedurende extreem hete zomerdagen is een thuisopbaring goed te doen, met name dankzij thanatopraxie.  Hoge temperaturen hebben minder invloed op de conditie van de overledene. Deze lichte balseming gebeurt bij u thuis, weliswaar in een mobiele verzorgingsruimte. De overledene hoeft  niet overgebracht te worden naar een verzorgingskamer van een uitvaartcentrum. Daarmee besparen we extra kosten.

Aula

Ondanks de vele voordelen van een thuisopbaring kiest u misschien toch liever voor een opbaring in een aula van een uitvaartcentrum. Ook in een aula is het meestal mogelijk om een condoleance te organiseren. Waar het met betrekking tot de keuze van opbaren om gaat, is dat ú er een goed gevoel bij hebt en het zal bijdragen tot een betere verliesverwerking.