SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Thuisopbaring

 een thuisopbaring, in alle rust afscheid nemenVoordelen van een thuisopbaring

Een thuisopbaring is een goede keuze voor een waardig afscheid. Het heeft veel voordelen. Nabestaanden vinden een opbaring in een vertrouwde huiselijke omgeving vaak prettiger, in plaats van opbaren in een koelkamer van een rouwcentrum. We baren een overledene na de laatste verzorging op in bed, op een baarplank of in de kist, waar en hoe nabestaanden het zouden willen. Tijdens een thuisopbaring kun je prima een condoleance of afscheidsbezoek organiseren

Plaats van opbaren

Met een thuisopbaring kun je op elk moment van de dag bij uw dierbare zijn, zonder telkens de deur uit te hoeven. Ook begrijpen we dat u als partner misschien liever geen opbaring in de slaapkamer zou willen. We kunnen hiervoor heel goed andere ruimtes in huis gebruiken. Desnoods kleden we met onze kamerschermen de ruimte wat aan. Met de juiste verlichting en mooie bloemen creëer je thuis een prettige sfeer. Meer ideeën vertellen we u graag. 

Onze koelapparatuur is modern, zonder irritante geluidshinder. Wij controleren regelmatig of alles wel in orde is. Soms is een mobiele airco in huis nodig, wanneer de buitentemperaturen hoog oplopen.

Lichte balseming

Zelfs tijdens extreem hete zomerdagen is een thuisopbaring goed te doen, met name dankzij thanatopraxie. Hoge temperaturen hebben minder invloed op de conditie van de overledene. Deze lichte balseming gebeurt thuis, weliswaar in een mobiele verzorgingsruimte. De overledene hoeft  niet overgebracht te worden naar een verzorgingskamer van een uitvaartcentrum. Daarmee besparen we kosten op de uitvaart.

Aula

Ondanks de vele voordelen van een thuisopbaring kiest u misschien toch liever voor een opbaring in een aula van een uitvaartcentrum. Ook in een aula is het meestal mogelijk om een condoleance te organiseren.

Welke keuze u ook maakt, wanneer u er een goed gevoel bij hebt zal het beslist bijdragen tot een betere verliesverwerking.