Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Thuisopbaring

 een thuisopbaring, in alle rust afscheid nemenVoordelen van een thuisopbaring

Een thuisopbaring is een goede keuze voor een waardig afscheid. Het heeft veel voordelen. Nabestaanden vinden een opbaring in een vertrouwde huiselijke omgeving vaak prettiger, in plaats van opbaren in een koelkamer van een rouwcentrum. We baren een overledene na de laatste verzorging op in bed, op een baarplank of in de kist, waar en hoe nabestaanden het zouden willen. 

U kunt met een thuisopbaring op elk moment van de dag alleen bij uw dierbare zijn, zonder telkens de deur uit te hoeven. Ook begrijpen we heel goed dat u als overgebleven partner geen thuisopbaring in uw eigen slaapkamer zou willen. Andere ruimtes in huis maken opbaren mogelijk. In principe kunnen we elke ruimte geschikt maken, desnoods met behulp van stijlvolle kamerschermen. We denken altijd met u mee voor het creëren van een gepaste, waardige sfeer. Bovendien krijgt u van ons bruikbare adviezen hoe een ‘afscheidskamer’ thuis gerealiseerd kan worden.

Meer mogelijkheden

Onze koelapparatuur is modern, zonder irritante geluidshinder. Wij controleren tijdens een thuisopbaring regelmatig of alles wel in orde is. Soms plaatsen we in de zomer een airco in de ruimte, want de buitentemperaturen kunnen hoog oplopen.

Gedurende zeer hete zomerdagen is een opbaring thuis goed te doen, dankzij een nieuwe techniek: thanatopraxie. Extreem hoge temperaturen hebben minder invloed op de conditie van de overledene. Deze lichte balseming gebeurt bij u thuis, weliswaar in een mobiele verzorgingsruimte. De overledene hoeft dus niet te worden overgebracht naar een verzorgingskamer in een aula, waarmee extra kosten worden vermeden.

Ondanks de vele voordelen, kan uiteindelijk toch uw voorkeur uitgaan naar een opbaring in een uitvaartcentrum. Sommigen willen absoluut geen overledene in huis of hebben geen problemen met aulabezoekjes. Dit kan met name bij een condoleance-avond heel praktisch zijn, wanneer er veel mensen worden verwacht.

Waar het met betrekking tot de keuze van opbaren om gaat, is dat ú er een goed gevoel bij hebt en het u zal helpen bij de verliesverwerking.