Respectvol en vernieuwend
Zeer betrokken en persoonlijk
Professioneel en goed geregeld
SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering en toch bijbetalen?

natura-uitvaartverzekeringAls je een uitvaartverzekering neemt, ga je ervan uit dat alles in de toekomst goed geregeld is. Bij een sommenverzekering of deposito weet je exact welk bedrag er wordt uitgekeerd. Als je voldoende verzekerd bent zal de polis de kosten voor je uitvaart dekken.

Bij een natura-uitvaartverzekering praten we niet over een kapitaal, maar over een pakket diensten met een verzekerde waarde. Het verzekerd bedrag is doorgaans een stuk lager dan bij een kapitaalverzekering. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je je verzekeren voor een basisdienstenpakket met een lage premie. Maar met zo’n aantrekkelijk lage premie is de uitkering van het verzekerd bedrag bij overlijden niet erg hoog. Het hangt dus van je eigen uitvaartwensen af, of je moet bijbetalen. In de regel is dat ook zo.

Uit recente onderzoeken van de Consumentenbond is namelijk gebleken dat mensen met een natura-uitvaartverzekering gemiddeld twee- tot drieduizend euro moeten bijbetalen. Waarom? Omdat hun wensen veelal niet overeenkomen met de polisvoorwaarden.

Velen die zich hebben laten verzekeren, hebben vaak geen idee wat een uitvaart daadwerkelijk kost. Er wordt van uitgegaan dat automatisch alle uitvaartkosten zijn gedekt. En dat is niet zo. Vaak moet worden bijbetaald. We raden derhalve aan om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Tijdens een adviesgesprek kunnen we nuttige suggesties geven.

Elke verzekerde kan bij Morendo terecht

Morendo mag voor elke verzekering de uitvaart verzorgen. De uitbetaling van de polis regelen wij met de verzekering. Doordat wij een onafhankelijke uitvaartonderneming hebben, zonder prijsafspraken met de verzekeringsmaatschappijen, heeft dit als voordeel dat onze tarieven gunstig zijn. Wil je weten wat een gemiddelde uitvaart kost dan kun je dit onder het thema kosten vinden.

Bij wie je ook verzekerd bent, gelukkig mag je zelf bepalen wie je uitvaart zal regelen. Het verzekerde bedrag wordt toch wel uitgekeerd. Verzekeringsmaatschappijen hebben op hun polis een vetgedrukt telefoonnummer staan, dat bij overlijden gebeld moet worden. Onbewust bellen de meesten automatisch dit nummer en dan is achteraf bijbetalen meer regel dan uitzondering. Dat is jammer. In veel gevallen kunnen wij de uitvaart wél voor het verzekerde bedrag organiseren, zonder dat bijbetalen nodig is.

Er wordt ons regelmatig gevraagd of bij Morendo een uitvaartverzekering afgesloten kan worden. We sluiten geen verzekeringen af. Wel kunnen we vooraf voor je berekenen of er wel een noodzaak is om een uitvaartverzekering te nemen. Vraag hiervoor gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bij Morendo ben je verzekerd van kwaliteit