SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering en toch bijbetalen?

natura-uitvaartverzekering

Als je een uitvaartverzekering neemt, ga je ervan uit dat alles in de toekomst goed geregeld is. Bij een sommenverzekering of deposito weet je exact welk bedrag er wordt uitgekeerd.

Maar bij een uitvaartverzekering in natura praten we niet over een kapitaal, maar over een pakket diensten met een verzekerde waarde. Het verzekerde bedrag is doorgaans een stuk lager dan bij een kapitaalverzekering. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kun je je verzekeren voor een basisdienstenpakket met een lage maandpremie. Maar met zo’n aantrekkelijk lage premie is de uitkering van het verzekerd bedrag bij overlijden niet erg hoog. Het hangt vaak van je eigen uitvaartwensen af hoeveel je moet bijbetalen.

Uit onderzoeken van de Consumentenbond en Kassa is gebleken dat mensen met een natura-uitvaartverzekering gemiddeld twee- tot drieduizend euro moeten bijbetalen. Waarom? Omdat hun wensen meestal niet overeenkomen met de polisvoorwaarden.

Velen die zich laten verzekeren, hebben vaak geen idee wat een uitvaart kost. Je gaat er automatisch van uit dat alle uitvaartkosten gedekt zullen zijn. Maar dat is niet altijd zo. Je moet meestal bijbetalen. We raden u aan om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Tijdens een voorgesprek geven we graag nuttige tips.

Elke verzekerde kan bij Morendo terecht

Morendo mag voor elke verzekering de uitvaart verzorgen. De uitbetaling van de polis regelen wij met de verzekering. Doordat wij een onafhankelijke uitvaartonderneming hebben zijn onze tarieven gunstig. Wil je weten wat een gemiddelde uitvaart kost dan kun je dit op de pagina kosten vinden.

Bij wie je ook verzekerd bent, gelukkig mag je zelf bepalen wie je uitvaart regelt. Het verzekerde bedrag wordt toch wel uitgekeerd. Verzekeringsmaatschappijen hebben op hun polis een vetgedrukt telefoonnummer staan, dat bij overlijden gebeld moet worden. Onbewust bellen de meesten automatisch dit nummer en dan is achteraf veel bijbetalen meer regel dan uitzondering. Dat is jammer. In de meeste gevallen kunnen wij de uitvaart wél voor het verzekerde bedrag organiseren. Bijbetalen zal dan niet altijd meer nodig zijn.

Er wordt ons regelmatig gevraagd of we een uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Dit doen we eigenlijk niet. Wel kunnen we voor u uitrekenen of een uitvaartverzekering voor u wel echt nodig is. 

Bij Morendo ben je verzekerd van kwaliteit