SME_7303

Annet

SME_7331

Peter

SME_7334

Carina

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering en toch bijbetalen?

natura-uitvaartverzekering

Als je een uitvaartverzekering neemt, ga je ervan uit dat alles in de toekomst goed geregeld is. Bij een sommenverzekering of deposito weet je exact welk bedrag er wordt uitgekeerd.

Maar bij een uitvaartverzekering in natura praten we niet over een kapitaal, maar over een pakket diensten met een verzekerde waarde. Het verzekerde bedrag is doorgaans een stuk lager dan bij een kapitaalverzekering. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kun je je verzekeren voor een basisdienstenpakket met een lage maandpremie. Maar met zo’n aantrekkelijk lage premie is de uitkering van het verzekerd bedrag bij overlijden niet erg hoog. Het hangt vaak van je eigen uitvaartwensen af hoeveel je zal moeten bijbetalen.

Uit onderzoeken van de Consumentenbond is gebleken dat mensen met een natura-uitvaartverzekering vaak duizenden euro’s moeten bijbetalen. Waarom? Omdat hun wensen meestal niet overeenkomen met de polisvoorwaarden. We raden u aan om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de verzekeraar en vraag om een duidelijke toelichting. Je kunt ook verzoeken om een schriftelijke verklaring met de verzekerde waarde in euro’s van het dienstenpakket.

Elke verzekerde kan bij Morendo terecht

Morendo mag voor elke verzekering de uitvaart verzorgen. De uitbetaling van de polis regelen wij met de verzekering. Doordat wij een onafhankelijke uitvaartonderneming hebben zijn onze tarieven gunstig. Zou je graag willen weten wat een gemiddelde uitvaart bij ons kost, dan kun je dat lezen op pagina kosten.

Bij wie je ook verzekerd bent, gelukkig mag je zelf bepalen wie je uitvaart regelt. Het verzekerde bedrag wordt toch wel uitgekeerd. Verzekeringsmaatschappijen hebben op hun polis een vetgedrukt telefoonnummer staan, dat bij overlijden gebeld moet worden. Onbewust bellen de meesten automatisch dit nummer en dan is achteraf veel bijbetalen meer regel dan uitzondering. Dat is jammer. In de meeste gevallen kunnen wij de uitvaart wél voor het verzekerde bedrag organiseren. Bijbetalen zal dan niet altijd nodig zijn.

Zo nu en dan krijgen we de vraag of je bij ons een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Dit is niet mogelijk. Wel kunnen we samen bekijken of een uitvaartverzekering in uw geval echt noodzakelijk is. 

Bij Morendo ben je verzekerd van kwaliteit